Crystal Court
Crystal Court on the Mall Level

Crystal Court

A historic Italian piazza served as the model for the IDS Center’s 23,000 square foot Crystal Court, which features a cascading 105 foot ceiling-to-floor water fountain, a canopy of glass skylights soaring 121 feet above ground and an urban park with black olive trees surrounded by white benches.

Continued investments in the IDS Center include the 1993 $4 Million lobby and elevators renovation and the $2 Million Crystal Court renovation completed in 1998, which fulfilled Philip Johnson’s original vision of the Crystal Court.

Awards:

Interactive Kiosk wins a silver medal in the Public Spaces category of the APEX awards, 2010.

Merit Award for Environmental Improvements for the Crystal Court redesign, 1999.

The renovation of the Crystal Court receives an AIA Honor Award, 1998.

Honor Award for Design from the American Institute of Architecture, 1975.

Minneapolis DID